Treningstur tirsdag 31. januar

Vi er invitert med Ganddal o-gruppe på O-sightseeing på Skadberg og Bærheim – tirsdag 31/1, kl 1800 (O-teknisk trening for Ganddal)
Treninga starter fra P-huset ved nye Kjerrberget ungdomsskole og er en rundtur innom 5 «nuter» i Sola kommune. Det vil være en orienteringsøkt ved hver av nutene med rolige transport-strekk mellom.

Les mer for å melde på (så det blir nok kart)

Det er to løype-alternativer, der det lengste er 8km og den korte er ca 6km. Begge kan kortes inn. Tanken er at vi holder følge og samles ved jevne mellomrom for å se på utsikt og severdigheter. Kartet er nytt men ikke fargelagt (dvs kurvekart med de fleste detaljene – sprintnorm 1:4000 og 2m ekvidistanse – 4 kartbytter).

Første stopp er Nonsberget, hvor det gamle militære flytårnet er restaurert for turgåere. Lett kartøkt til Varaberget som er skogkledd med åpen lauvskog og med rester etter militær aktivitet. Gatestrekk til Bærheimsfjellet hvor det blir skogsorientering og retningsløping i åpen løpbar blandingsskog. Gatestrekk til foten av Bærheimsnuten hvor det blir skogsorientering i en flott og gammel eikeskog. Lettløpt men noe høydeforskjell opp til toppen.

Fra toppen av Bærheimsnuten er det så en downhill-økt i åpent beitelandskap ned mot Forusbeen.

Så O-poster over myrterreng til foten av Kjerrberget og poster opp til toppen (høyeste punkt i Sola kommune? – 102moh). Så et besøk i en gammel militær hule, før det blir downhill orientering i middels løpbar lauskog og deretter åpen granskog med god løpbarhet. Siste strekk tilbake til P-huset.

Denne økta kan ta 2 timer+, så hver må vurdere drikke/bekledning/sekk. Ta sko som kan brukes i terreng og gater (ca. 70% terreng, grass, sti – 30% gate/grus). Hodelykta kan skrus av for å spare batteri når du løper i bebyggelse, men ta med reservebatteri evt reservelykt hvis du har. Kun O-flagg på noen av postene, dvs postnummer 30-50

Mulig vi bør avlyse og utsette hvis det blir veldig mye regn!

Vell møtt – håper mange kommer (alle som vil) – gi beskjed på SMS om du blir med til Trond Lamark 952 65 780 for å sikre nok kart.