Prøveårsmøte 4. februar kl 19:00

For å teste teknikken og gi alle anledning til å teste tilkoblinger og programvare gjennomfører vi et testårsmøte. Vi håper at mange tar seg tid til å prøve dette da slik at alt går glatt på det riktige årsmøtet.

Vil forsøke å gå inn på møtet litt før kl 19:00, slik at du kan gjerne starte litt før.

Deltar du fra telefon eller nettbrett bruker du egen «app» for dette. Bruker du datamaskin bruker du nettleseren.

Uavhengig hva du bruker må programmet eller nettleseren gis tilgang til mikrofon og kamera om du skal kunne snakke eller være med på video. Skal du bare lytte trenger ikke programmet tilgang. Du vil få spørsmål om å gi tilgang første gang du prøver å koble opp.

Møtelenken til prøveårsmøtet er: Lenken er utgått – sjekk aktuell kode for møtet det gjelder (Teksten etter siste delestrek er møtekode om du ikke bare klikker på lenken.)

For å kunne delta på møtet må du ha en Google konto, de fleste har sannsynligvis dette allerede, men har du det ikke og trenger veiledning kan du se under, viser der også skjermbilde fra Google Meet og viser raskt de forskjellige funksjonene.

NB – På Windows må du bruke Google Chrome eller Firefox for å kunne bruke Google meet. På Mac fungerer det også med Safari, men du vil ikke kunne bytte bakgrunn.

Vil du prøve deg i forkant kan du velge å starte et møte. Du kan da teste video og mikrofon, men både for å delta og opprette møter må du ha en Google konto. (Tilsvarene som du må ha en Microsoft konto for å kunne delta på Teams møter).

Du kan velge å bruke en eksisterende epostkonto som google konto, eller du kan opprette en ny Gmailkonto til dette. Å ha en separat konto kan ofte være smart, du har da en helt adskilt konto, noe som gjerne er enklere å huske hva var. Når du velger passord anbefales det å bruke et godt passord som ikke er lett å gjette, men siden dette er en separat konto er det ikke spesielt risikabelt om du har et enkelt passord.

Du kan nå forsøke deg på nytt å klikke på møtelinken eller legge koden inn i boksen for dette. (klikk logg inn om du ikke allerede er blitt det ved registreringen).

Når du klikker på møtelenken eller limer den inn i nettleservinduet skal du komme til en side som ser noe som under ut. Du vå få spørsmål om å knytte til video (om du har) og mikrofon (om du har).

Gjør du dette i nettleser er det i Google Chrome mulighet å endre bakgrunn, som vist under.

Test lyd og bilde om du vil være med med lyd og video, eller bare bli med. Du kommer da inn i møtet, kan være du må vente litt for å bli «sluppet» inn, men skal være tidlig ute så ingen trenger vente.

Det er endel muligheter, bla mulighet å sende bilde til en enhet som støtter dette, mulighet å dele en tavle som flere kan skrive i (Jam). Teksting er ikke så Spennede på norsk, men prøv det gjerne, kan gi en god latter.

Innstillinger nederst er for video og mikrofon.

Håper at dette er grei gjennomgang slik at alle klarer å komme på – selv de som mener seg som analfabeter på data.

Hilsen Pål